DSC_0695.jpg

מי אנחנו - שלושה דורות של תמרים

הסיפור האמיתי של סבא משה, שיעשה לכם טעים יותר.

עץ התמר.png
עץ מג'הול.png

לסבא משה חסון, יהודי צעיר יליד מצרים היה חלום להקים בארץ ישראל משק חקלאי המוקדש כל כולו לגידול תמרים מזן מג'הול.

החלום הפך למציאות ומיד עם הגיעו ארצה סבינו האהוב נטע את עצי התמר הראשונים על הקרקע הפורייה של המושבה מנחמיה, למרגלות נהר הירדן. מאז, במשך שלושה דורות ו- 95 שנה אנו מגדלים, מטפחים ומשביחים את התמרים שלנו לכדי שלמות המניבה את הפלא המלכותי המפורסם ביותר בעולם הנקרא תמר מג'הול סופר ג'מבו עסיסי 'בונבון' או בשמו המקומי הצנוע המג'הול הצפוני.

תמר חסון - תמרים פרימיום מאז 1924

19278-200.png
אודות-3.jpg
אודות-2.jpg
37596158_2182536468662759_76958847507365

6 עובדות

שלא ידעתם על המג'הול המפורסם שלנו:

גידול התמרים הוא תהליך ארוך

עוברים בערך 7 שנים עד שעץ התמר מתחיל להניץ תמרים,אנחנו גוזמים 70% מהפרי כדי שהתמר יקבל את גודלו באופן טבעי, אנחנו עולים ויורדים מכל עץ בין 12 ל 15 פעמים בשנה כדי לטפל בו, אנחנו גודדים את התמרים שלנו אחד אחד והכל בעבודה ידנית, אנחנו עושים הכל באהבה ומתוך ידע שצברנו במשך עשרות השנים.

01

תהליך הגידול טבעי לחלוטין

בתמר חסון לא משתמשים בריסוסים, התמרים לא עוברים אף תהליך כימי, הם לא מהונדסים גנטית, אנחנו לא מייבשים אותם! פשוט תמר אמיתי.

02

בוקר בריא מתחיל עם תמר חסון

התמרים אכן מכילים סוכר טבעי, אבל הם בעלי ערך גליקמי בינוני/נמוך כי הם מכילים כמות גבוהה של סיבים אשר מאטים את שחרורם של הפחמימות לדם ומספקים לנו אנרגיה ממושכת, זו הסיבה שספורטאים רבים צורכים תמרים לפני ואחרי אימון. הם דלים בשומן ומלאים ברכיבים תזונתיים כמו אשלגן (50% לפי משקל יותר אשלגן מאשר בבננה), נחושת, מגנזיום, ויטמין B6, ניאצין, סידן וברזל.

03

התמרים הטריים שלנו טעימים להפליא

הם עשירים, בשרניים ובעלי טעם נימוח והחשוב מכל - הם טועמים בדיוק באותו הטעם כמו ברגע שנגדדו (נקטפו) מהעץ.

04

תמר המג'הול הוא פרי טרי

אצל רוב האנשים תמרים נתפסים כפירות יבשים אשר נמכרים בערימות ענק בשוק. המג'הול הטרי הוא פרי שנקטף אחד אחד ובמשך ימים מתוך אשכול התמרים ומיד עובר מיון ונארז בתבניות מיוחדות. המג'הולים שלנו מעולם לא עברו תהליכי ייבוש כימים או פיזיים ונשארים עסיסיים, לכן לא תמצאו אותם בשוק אלה רק במקררים בחנויות באריזות הייעודיות שעוזרות לשמור עליהם.

05

מג'הול טרי מכיל 20% מים

כשהתמרים שלנו מתיישנים הם מתחילים להתייבש באופן טבעי. כדי לשמור על הטעם המיוחד של התמרים הטריים לאורך זמן, צריך לשמור אותם במקפיא! שם הם נשמרים עד שנה.

06